Gelieve geen bestellingen via het contactformulier te plaatsen.

KvK nr.: 18106333
BTW nr: NL001282256B01

.pdf Tegels jaren lang mooi

Contact & Vragen

U krijgt een kopie via e-mail

Bedankt voor uw reactie via de website.

Antwoord

 

Duurzaamheid staat bij Schellevis hoog in het vaandel. Om het milieu en onze leefomgeving te steunen maken wij gebruik van binnenvaartschepen om grondstoffen aan te voeren, energiezuinige productiemethodes en selecteren wij onze leveranciers niet alleen op kwaliteit maar ook op milieuvriendelijkheid.

Hierom zijn wij beloond met het NL Greenlabel.

Antwoord

Zó blijven uw Schellevis tegels
eenvoudig jarenlang mooi !

Met Schellevis tegels heeft u gekozen voor een tegel van hoogwaardige kwaliteit. Schellevis tegels krijgen na verloop van tijd zelfs nog meer karakter. Bovendien zijn het tegels die maar weinig aandacht vragen wat betreft onderhoud. Wilt u maximaal plezier van uw investering in Schellevis tegels? Volg dan onderstaande onderhoudsadviezen. Gaat het om tegels die kort geleden zijn gelegd? Dan is het mogelijk dat u een kalkzweem ervaart aan de bovenzijde. Deze kalklaag verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

Topkwaliteit & Duurzaam download: pdf Onderhoud tegels Schellevis

Antwoord

Bij normale vervuiling volstaat het om het terras zo nu en dan eens schoon te spuiten met de tuinslang of gewoon schoon te vegen. Gebruik groene zeep bij een wat zwaardere vervuiling. Gebruik nooit een hoge-druk reiniger!

Antwoord

Groene aanslag op bestrating is een algemeen verschijnsel dat ontstaat door een combinatie van temperatuur, vochtigheid en licht. De aanslag is eenvoudig te verwijderen door te spuiten met b.v. Bio- mos of een ander middel tegen algen. Deze middelen zijn te verkrijgen bij de meeste bouwmarkten of doe-het-zelf zaken. Breng het middel op volgens de gebruiksaanwijzing en het gaat vanzelf weg zonder te schrobben. Liefst één keer in het vroege voorjaar en één keer in het najaar spuiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw leverancier.

Antwoord

Wij adviseren de tegels in te voegen met b.v. split (basalt split 1-3 mm) of een schoon invoegzand (b.v. zilverzand). Gebruik géén brekerzand, dit kan vervuiling geven. Twee componenten mortel (een vaste waterdoorlatende voeg) kan, maar vraag hiervoor advies bij uw leverancier.

 

Antwoord

Ja, dit is mogelijk. Als u van de juiste materialen gebruikt maakt en schoon te werk gaat is dit geen enkel probleem.

Gebruikt u voor het zagen een diamantschijf en voor het boren een diamantboor. Daarnaast is het van belang dat u schoon te werk gaat, spoel na het boren/zagen direct het oppervlakte schoon met schoon water.

Antwoord

Prijzen kunt u opvragen bij uw leverancier. Deze kan u ook helpen met al uw overige vragen betreffende de tegels.

Antwoord

Nee dat is niet mogelijk, u wordt doorverwezen naar de voor u dichtstbijzijnde dealer. U kunt dit aanvragen via: info@schellevis.nl

Antwoord

Tegels met een dikte van 5cm zijn niet geschikt voor een oprit. Voor bestrating van een oprit voor normaal autoverkeer, worden tegels met een dikte van 7cm of 8cm toegepast. Voor zwaardere belasting (b.v. vrachtverkeer) zijn er tegels met een dikte van 10cm of 12cm.

Antwoord

Ja dit is heel goed mogelijk als het dakterras gebruikt wordt voor loopverkeer. De tegels kunnen zowel op dakzegels als op verstelbare tegeldragers gelegd worden. Voor gebruik bij zwaardere belastingen kunt u bij Schellevis een passend advies krijgen.

Antwoord

Ja, dat kan volgens de normale gang van zaken, maar werkt u wel schoon. Na de werkzaamheden het terras goed schoonmaken.

Antwoord

De Schellevis tegels kunnen voorzien worden van een coating. Dit kan b.v. om een diepere kleur te verkrijgen of om de tegels geschikt te maken voor gebruik in het interieur. Onze tegels worden zonder coating geleverd: coaten gebeurt niet standaard af fabriek. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die verschillende coatings produceren. 

Antwoord

Voor meer informatie over Reinigings, Impregneer en Voegproducten, kunt u deze websites bezoeken:
varistone.nl
lithofin.de

Antwoord

Nee, dat gaat niet, omdat de tegels taps toelopen. ( de tegels zijn onder breder dan boven).

Antwoord

Er is bewust gekozen voor een tapsheid van 1mm per zijde. Schellevis tegels hebben namelijk geen facet (schuine kant).

Door de tapsheid raken de tegels elkaar niet aan de bovenzijde en zo wordt het afsplinteren van de tegels voorkomen.

Let wel op een juiste voeg en goede voegvulling!